Какво е хидропоника

автор При-Родното

Представете си, как над главата ви се спускат висящите градини от Вавилон.

Протягате ръка, за да вземете и се насладите на вкуса на пресни, сочни ягоди и грозде…

Хидропониката е приказка, която е лесно изпълнима и може да бъде Ваша реалност на балкона, в градината или където пожелаете.

Древните са знаели какво правят – успявали са да съчетаят красотата с природните условия и прясната храна във всеки един момент. Заинтригувахте ли се?

Хидропониката представлява начин на отглеждане на растения без необходимостта да са засадени в почвата. Техниката е известна още от древността. Пример за хидропоника са Висящите градини на Семирамида във Вавилон. Плаващите градини на Кашмир, както и надписи в древен Египет няколко стотин години преди Христа, също показват прилагането на тази технология в древността. При тях са се използвали плитки езера с богато съдържание на минерали за да се отглеждат самите растения.

Днес, с увеличаването на населението в света, лошото качество на водата, както и липсите на такава в много части на Земното кълбо, също и климатичните промени са фактори, които оказват влияние върху градинарството и подтикват търсенето на алтернативни методи за отглеждане на растения.

Хидропониката е високо ефективен метод за отглеждане на растения, като тук хранителните вещества и водата се доставят като разтвор директно към корените на растенията.

По този начин растенията нямат нужда да развиват голяма коренова система и това им позволява да растат по-бързо.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети