Лекувайте се с Дървото на живота

автор При-Родното

Дървото на живота (дебела Мара, дървовидна красула, Crassula ovata) не само, че носи късмет и просперитет на собствениците, но може и да лекува.  Притежава мощни  антимикробни, противовирусни и антибактериални свойства. Освен това пречиства въздуха в стаята, в която се намира и зарежда с енергия и сила живеещите в нея.

 Лечебни рецепти с Дървото на живота:

При болки в ставите и мускулите

Откъснете 5 листа от растението, измийте ги добре под течаща вода и ги смелете. Поставете в стъклен съд и залейте с 250 мл водка. Приберете за 21 дни на тъмно, като от време на време го разклащате. Мажете засегнатите участъци всяка вечер.

При болки в ухото

Измийте листо, нагрейте го леко на печка или котлон и изчакайте да се охлади малко. Капнете от листото няколко капки в болното ухо и запушете с памук. Оставете така за около 1 час.

При враснали нокти

Обелете листо от дърво на живота и го разрежете на 2 части. Направете компрес с него върху възпаления участък. Сменяйте компреса през няколко часа. Прекъснете лечението, когато се възстановите. 

При мазоли

Обелете ципата на средно голямо листо. Наложете го върху засегнатия участък и превържете, за да не се мести. Оставете за цялата нощ. Повтаряйте до пълното изчезване на мазола.

При рани от порязвания или изгаряния

Вземете листа от растението според големината на раната и ги намачкайте на каша. Наложете върху раната и закрепете с бинт. Сменяйте компреса на 3 часа. Продължете лечението до зарастването на раната.

При ухапване от насекоми

Изцедете пресен сок от листата на дървото и мажете няколко пъти дневно ухапаните места.

При хемороиди

Отстранете ципата на 1 листо и го разрежете на 2 части. Поставете го на засегнатите места и веднага ще усетите облекчение на симптомите.

При херпеси

Изстискайте няколко капки от листо върху марля. Поставете я върху херпеса на устните и оставете да действа около 10 минути. Повтаряйте 3 пъти на ден. След 3 дни херпесът ще изчезне.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети