Д-р Реймънд Райф – ракът е лечим.

автор При-Родното

 

Добре дошли на бойното поле!

 

Ще попитате – къде ли е то?

 

Не го ли забелязвате?

 

Да, повечето от нас предпочитаме да не го забелязваме. Докато прекарваме жизнерадостно дните си под слънцето, ние рядко поглеждаме към това, с което лекарите се сблъскват ежедневно. Правим го от болка или страх, но колкото и да си крием главите в пясъка, в същото това време, срещу нас прииждат армии от болести и патогени. Това е универсалният враг на човечеството.

 

Армия, която върви срещу човечеството без състрадание. Неуморимият противник и общ враг на всички държави, които, незнайно защо все още не загърбват дребните си междуособици и дразги, за да видят общия враг. И независимо от това, последната линия пред човечеството са онези малко на брой хора, които, сами и въоръжени единствено с мечтите си, тръгват да защитават човечеството.

 

Проучванията им непрекъснато се оплитат в паяжините на отпусканите субсидии. Лутат се из безкрайните лабиринти на бюрокрацията. Това са тези мъже и жени, чиито открития правят възможно създаването на нови лекове. Истински лекове.
Те често живеят с мизерни средства и предпочитат да влагат от собствените си пари, за да продължат работата си. Те са търсачите. Те винаги са на ръба на някое ново откритие. Никой не знае кога ще бъде направено то. Важното е да си готов и да очакваш. Тяхно е вълнението на гонитбата. Тяхната цел е „пробивът“. Те са онези, които ще видим в малките
лаборатории и при шкафчетата в университетските коридори. Интуицията им ги води.

 

Ако имат късмет, успяват да намерят някой покровител — човек, чийто живот е бил докоснат от жилото на трагедията. Може би е изгубил любим човек.

 

Тези тихи хора, които всеки ден се хващат всеотдайно на работа, вършат това в името на всички онези, които носят със себе си мъката по загубеното…

 

Светлина.

 

Сред тях имало и един, чието откритие дало „очи на слепите“. Той усъвършенствал средствата, с чиято помощ могат да се открият враговете на човечеството. Микроскопът му можел да различава вируси — при това докато са активни. И този човек разработил начин вирусите — всеки вирус — да бъдат унищожавани само с едно включване на копче. Постиженията
му не му донесли награда, защото изследването му просто не пасват на наложените правила и фармацевтичните корпорации.

 

Микроскопът. Супермикроскопът. Те били предшественици на призматичното чудо на д-р Р. Реймънд Райф, но не могат да се мерят с него. Други изобретатели измислили и използвали потопени в масло лещи, тъмни полета и тъмни ултравиолетови лъчи — във всички тях се съдържа част от тайната на оптичното уголемяване на микроскопичните обекти.

 

Но устройството, изработено от д-р Райф, изпреварвало всички останали.

 

Едва ли сте чували някога името му. Причините за масовата забрана са многобройни и дълбоки. Истината винаги е била държана надалеч от вас. Само внимателното и неуморно проучване на миналото може да разкрие тайни, погребани съвсем преднамерено и коварно.

 

Информацията се пази на сигурно място в потънали в прах лаборатории, в които днес малцина дръзват да влязат. Може би ще разберете защо името му е било зачеркнато от историческите списъци, преди да стигнем до края на тази изумителна биография.

 

Началото.

 

Д-р Райф започнал кариерата си като изследовател патолог. Типичен лекар кръстоносец с най-благородни намерения, чието сърце се стремяло към една-единствена цел — унищожаването на болестите. Д-р Райф разбрал пръв от всички, че успешното лечение зависи от зрението, от светлината. Не можем да се сражаваме с нещо, което не виждаме. Невидимият противник не може да бъде унищожен. Ето защо първата ни работа е да разработим усъвършенствани микроскопи. 

 

Изследванията на д-р Райф в областта на микроскопията обхващат в подробности всеки компонент и достижение, завещани ни от традицията. Създаването на супер микроскопа щяло да противоречи на всеки физически закон и ограничения, натрупани през последните два века.

 

Д-р Райф искал да разработи супер микроскопи, способни да виждат вирусите. Целта му била да опише и каталогизира смъртоносния враг, който изпреварва дори бактериите в смъртоносния си поход срещу човечеството. Търсенето му започнало. Заел се да намалява фундаменталните предписания, по които се създавали микроскопи, като подложил на критичен анализ всеки отделен компонент и правило.

 

Така д-р Райф започнал своя труден и дълъг път, осеян с непрестанни трудности.

 

Но имало светлина, която да го води. Той я следвал, а резултатите, както ще видим в следващата статия, не закъснели.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети