Как да си направим протиева вода в домашни условия

автор При-Родното

Има начин да си направим „жива вода“ в домашни условия.

Така наречената протиева вода е висококачествена вода, която може да бъде сравнена с вода от чист планински извор и прилича на „чист лист хартия“, тъй като е информационно чиста. Можете да използвате протиева вода за възстановяване от тежко боледуване, при детоксикация и разтоварващи режими или за профилактика. Това е най-доброто, което можете да предложите на организма си при натоварване и стрес.

Процесът на получаване на протиева вода в домашни условия изглежда така:

Налейте изворна вода (или преварена и престояла вода от чешмата) в емайлиран или стъклен съд и я сложете в камерата на хладилника. Щом върху стените на съда се образува първият лед – това е замръзнала тежка вода.

kak_da_si_napravim_protieva_voda_v-domashni_usloviq1

Запомнете! При първия етап от приготвянето на протиева вода изхвърляме леда.

Съдът се изважда и водата се прелива в друг съд, който отново се слага в камерата. Ледът, който е останал от предишния съд, се изхвърля. Сега се чака, докато водата в тенджерата замръзне до 1/2 – 1/3 от обема си. Щом това стане, съдът се изважда и незамръзналата вода се отлива – това е леката вода с примеси. Останалият лед е протиева вода, пречистена до 80%, с подбрани изомери, най-благоприятни за протичането на биологичните процеси в организма.

kak_da_si_napravim_protieva_voda_v-domashni_usloviq2

 При втория етап от приготвянето на протиева вода разтопяваме получения лед и го използваме за пиене.

Сега ви остава само да разтопите този лед и да използвате получената протиева вода за пиене и приготвяне на храна.”

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети