Кой е Юл Браун?

автор При-Родното

Илия Вълков ( Юл Браун ) e Българин, роден във Варна през 1922 година. На 30 годишна възраст, през 1952 година, бяга в Турция, но там е заловен и обявен за шпионин. Лежи 6 години в турски затвор. Оттам го освобождава майор Браун, резидент на ЦРУ.

Веднага след като излиза от затвора, Илия Вълков си сменя името, като избира това на актьора Юл Бринър, А фамилията – тази на „освободителя си“ от ЦРУ – Браун. 

От Турция той заминава за Сидни, Австралия. Там работи в продължение на 10 години в в компания, където става технически директор. След това той напуска компанията и решава да осъществи мечтата си.

 

Така през 1971 година факт става откритието „Браунов газ“. 

 

Илия Вълков е един от най-големите български и световни химици за всички времена. Откривател е на имплодиращото горене на Брауновия газ, което отделя свободна енергия от физическия вакуум. След като патентова откритието си, към него започват да прояват интерес компании и инвеститори от цял свят. За разлика от България, където не само не обръщат внимание на откритието му, но от БАН начело с председателят тогава Ангел Балевски го обявяват за фалшификация и измама, Китай оказват изключителен прием на Вълков. Там, в продължение на няколко години той оглавява най-модерният тогава в Азия научно изследователски институт с над 2000 души научен персонал. Институтът е специално построен от китайската военна промешленост за да може да се развие и навлезе в серийно производство Брауновия газ. И днес, най-големият китайски производител на въоръжение и боеприпаси, предлага на световния пазар по-малките серии на генератора на Брауновия газ. 

За доказателство относно познанията му в областта на органичната химия е създадената от него лека кола, която се движи… направо със суров петрол. Не е необходимо той да се рафинира, което го прави много по-евтин. А цялата „малка рафинерия“ се намира в багажника на колата. Тъй като отработените газове се връщат обратно в резервоара с петрола, където спомагат за допълнителното разграждане на суровия петрол, на самата кола не й е нужен ауспух.

 

Какво представлява Брауновия газ?

 

brown-gaz-china

 

Това е смес от газообразен кислород и водород в съонвошение на обемите 1:2. Получава се разлагането на водата на водолод и кислород под въздействието на преминаващ през нея ел.ток. Професора открива начин да съхранява тези два елемента на едно място, без да се образува така наречения гърмящ газ (т.е. без те да избухват). Когато такава смес избухва, това не се случва навън (експлозия), а навътре (имплозия), като намалява обема си 24 пъти! Тази имплозивна реакция Юл Браун успява да оползотвори, като задвижва един вакуумен имплозивен автомобилен двигател. Двигателят гори водорода, като го окислява имплозивно с Брауновия газ. Захранването с електроенергия става от алтернатора на автомобила. 

През 1981 г. Юл Браун основава фирмата Water Fuel Holdings Pty. Ltd  (WFH) в Сидни. Чрез нея започва да разпространява своите генератори.

1 Коментари

  • Borislaw
    15.02.2015 at 15:48

    Това е изключително интересно,аз не мога да разбера защо такива идеи не успяват да видят бял свят.Как е възможно никой да не осъзнава че света около нас се променя и ние трябва да се интегрираме в него.Харесва ми също идеята за домове построени от отпадни материали и с рециклиране на водата и отпадъците до възможния минимум,мисля че държавата трябва сериозно да погледне на подобни идеи и да даде рамо…..!!!!

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети