Хранене според кръвните групи

автор При-Родното

Човекът се храни, защото храната е едно от условията за съществуването му. А днес, както никога досега в историята на човечеството, не е имало повече спорове какво да се яде, как да се яде и какво да е количеството храна, което да приемаме.

Броят на здравословните системи за хранене не се поддава на изброяване.

Вегетарианство, суровоядство, разделно хранене, хранене според теорията на Брег и какво ли още не. Причината за този повишен интерес се крие във факта, че независимо от многобройните постижения на съвременната медицина, не е открит ефективен метод за лечение на хроничните заболявания.

Fresh fruits

Все по-често специалистите изказват мнението, че причината за развитието на хроничните заболявания се крие в неправилния начин на живот, включително и в неправилното хранене. Като следствие на всичко това се появява и един друг проблем, който става особено актуален след втората половина на XX век – наднорменото тегло.

hranene_kryvni_grupi_2

Милиони хора по целия свят безуспешно се борят с излишните килограми, използват какви ли не методи , при това не винаги безопасни за здравето. Независимо от съществуването на огромно количество диети, практиката показва, че те имат различно действие върху различните хора.

За първи път от този факт сериозно се заинтересова лекарят-хомеопат Джеймс Д’Адамо.

Изучавайки вегетарианските диети, той забелязва, че те нямат положителен резултат върху различните хора. При някои дори се забелязва влошаване на самочувствието и психическото състояние. Той предполага, че трябва да съществува някакъв постоянен фактор, който да се използва при съставянето на индивидуална диета на пациента. Такъв фактор, според него, е кръвта, която играе изключително голяма роля в системата на храненето. Джеймс решава да провери това на практика и започва да изучава как хора от различни кръвни групи реагират при различните продукти. В резултат на тези наблюдения се появяват различни закономерности. Изследванията на бащата са продължени от неговият син, лекарят-хомеопат Питър Д’Адамо, който създава системата за хранене  за четирите кръвни групи.

 

 hranene_kryvni_grupi_3  hranene_kryvni_grupi hranene_kryvni_grupi5

Същността й се състои в това, че в зависимост от кръвната група, някои продукти се усвояват правилно, подпомагат намаляването на теглото и дори оказват лечебно въздействие, други се явяват неутрални, а трети подпомагат натрупването на излишни килограми, а при редовна употреба дори са вредни за здравето. Според диетолога последните трябва да бъдат изключени от всекидневната храна, като се предпочетат полезните хранителни продукти.

По този начин тази система не се ограничава до общи препоръки, както е характерно за повечето диети, а предлага методика за съставянето на собствена система на хранене в зависимот от кръвната група.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети