5 златни правила според системата за разделно хранене на д-р Хей

автор При-Родното

Има начин да се храните здравословно и пълноценно и да запазите стройната си фигура и добро настроение, като спазвате 5 прости, но златни правила по системата за разделно хранене на д-р Хей.

1. Не приемайте на едно хранене нишестени храни и захари с белтъчини и кисели плодове.

2. Хранете се основно със зеленчуци, плодове и салати.

3. Не прекалявайте с белтъчните и нишестените храни и с мазнините.

4. Приемайте само пълнозърнести, непреработени нишестени храни и изключете рафинираните напълно от менюто си.

5. Спазвайте интервал от поне 4 часа между храненията с различни по естество храни.

Най-лесно ще се справите с тази система е като подредите дневното си меню така, че да поемате животински белтъчини и зърнени храни само веднъж на ден, а третото хранене да се състои само от плодове с прясно или кисело мляко.

Най-удобно е плодовете да се приемат на закуска, но ако предпочитате въглехидрати на закуска, то алкалното меню от салата, плод и кисело мляко, може да бъде вашият обяд или вечеря.

Системата Хей изключва високопреработените храни, затова приготвянето на храната изисква много по-малко време, ястията са по-прости и се залага на много сурови плодове и зеленчуци.

Според д-р Хей простите храни са много по-полезни, тъй като не натоварват храносмилането.

Обикновено хранененето по тази система се състои от 2 ястия  – основно със салата или прясно сготвени зеленчуци и пресен сезонен плод.

Всички, прилагащи системата, споделят, че с изненада са открили колко вкусни и засищащи са ястията и как лесно и приятно се свалят килограми с нея.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети