Водата е лекарство

автор При-Родното

За лековитите свойства на водата се знае от векове. Древните са я използвали задължително и като лечебно средство. Тя влиза като задължителен компонент в редица езически ритуали.

Водата е високоинтелигентна и разумна същност и е в състояние да пази спомен или образ. Според народните лечители учените все още не са успели да открият и обяснят докрай всички свойства и способности на водата.

В китайската медицина, въз основа на водния баланс в организма, се правят изводи за общото състояние на пациента – тези, които страдат от липса на вода, най-често имат проблеми със съня, перисталтиката и изхожданията, прекалено нервни и неспокойни са, имат твърде много натрупани токсини в организма.

За другата крайност – задържането на много вода в организма – източните лечители препоръчват по-интензивно движение, за да може организмът да изхвърли ненужните количества и да освободи място за нов прием. Този тип пациенти имат проблеми с кръвното, захарта, сърдечната дейност и редица оплаквания на опорно-двигателния апарат.

При нездравословен начин на живот човек натрупва в организма си излишък от млечна и пикочна киселина, които се отразяват вредно върху сърцето и кръвообращението. Най-често, редом с нервна превъзбуда, те са причина за нарушения в съня.

Затова Дънов препоръчва два пъти седмично човек сам да си предизвиква обилно изпотяване чрез интензивно ходене, последвано от изпиване на няколко чаши гореща вода, в която са капнати две-три капки пресен лимонов сок. След изпотяването тялото трябва да бъде обтрито с влажна, а след това със суха кърпа. Накрая да се изпие още половин чаша гореща вода, за да се подпомогне цялостното освобождаване на организма от всички токсини. При редовно практикуване се гарантира прочистване и ползотворно обновяване на кръвта.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети