Водата: хидратиране и хидротерапия

автор При-Родното

Водата е универсален разтворител и е тясно свързана с човешкото хранене. Нищо не е по-податливо от водата, но когато тя атакува твърди, плътни предмети, никой от тях не може да ѝ устои. При достатъчно време и възможности водата може да разтвори почти всяко токсично вещество, да го задържи в тази форма и да го транспортира за отделяне. Също както в градската канализация и системите за изхвърляне на промишлени отпадъци, водата е необходима, за да отмива отпадните продукти от тялото. Следователно, когато се подлагате на детоксикация, трябва да приемате допълнителни количества чиста алкална вода, за да разтваряте, неутрализирате и отмивате токсините и киселинните отпадни продукти, които се изхвърлят от тъканите.

Водата е и елементът, който извлича хранителните вещества, влива ги в кръвта и ги отнася под формата на разтвори до клетките, за да се извърши метаболизмът. Водата съставлява около 70% от кръвта и 85% от мозъка се състоят от вода. Дори костите съдържат 30% вода.

Водата е необходима за храненето и обновяването на телесните течности, за пречистване на кръвта и тъканите и изхвърляне на отпадъците. За тази цели трябва всекидневно да се консумират достатъчни количества доброкачествена вода.

Водата има уникалната способност да пренася енергия и информация. Тя може да бъде прецизно „програмирана” да действа като мощно и много ефикасно средство за пречистване и лечение на тялото. С помощта на различни методи като електролиза и магнитни полета, светлина и звук, кислород и билкови екстракти, водата може да се насити с енергия и зареди с конкретни информационни модели. Днес съществуват множество ефикасни методи – както традиционни, така и съвременни, – с които всеки може да „програмира” водата, за да засили нейните пречистващи свойства и подобри способността ѝ да хидратира тъканите и пренася хранителни вещества и лечебни билкови екстракти до клетките. Водата може да се програмира терапевтично както за вътрешна, така и за външна употреба, като и двете ѝ приложения са от изключително значение при провеждане на програма за детоксикация.

Вътрешна употреба на водата: хидратиране

Хроничното обезводняване днес е често срещано явление. Смята се, че от него страда 75 % от населението. При това състояние естествената жажда, която би трябвало да сигнализира на организма да пие вода, обикновено се обърква с глад, което води до чести похапвания, пристрастяване към храната и затлъстяване. Резултатите от едно изследване на Вашингтонския университет показват, че чаша вода е успяла да заглуши синдрома „нощна закуска” при 100 % от участниците. Обезводняването предизвиква състояние на хронична токсемия и е една от главните причини за дневната отпадналост, бавния метаболизъм, депресията, неспособността да се концентрираме и освен това допринася за появата на рак. Няколко изследвания демонстрираха, че с пиене на пет чаши чиста вода дневно средностатистическият човек може да намали с 45 % риска да се разболее от рак на дебелото черво, с 80% риска от рак на гърдата и с 50% риска от рак на пикочния мехур. Други изследвания сочат, че ако ежедневно се приемат до 8 чаши вода на ден, това значително облекчава хроничните болки в гърба и ставите.

Дехидратацията често е скритата причина за хронични болки, включително главоболие и хронична отпадналост. Тя сгъстява кръвта и другите телесни течности, спаружва клетките и ги принуждава да задържат токсичните отпадъци. Когато е добре хидратирана, клетката е разширена, активна и се прочиства спонтанно от отровите. Всички телесни органи са обвити в много фина мембрана, наречена фасция. Тези обвивки се трият една в друга при движенията на тялото, затова между тях трябва да има един предпазен слой – вода, който служи като смазка. Когато тялото е обезводнено, този лубрикантен слой пресъхва и се получава триене между фасциите, което причинява възпаление на тъканите.

vodata_hidratirane_i_hidroterapiq2

Водата, използвана масово днес, по-скоро внася, отколкото изнася токсични елементи от телата ни. Обикновената чешмяна вода съдържа хлор, флуорид, алуминий и различни отровни тежки метали като олово, кадмий и никел. Това е „мъртва” вода, убита от химически добавки и киселинни елементи, а не „живата”, от която тялото се нуждае, за да функционира правилно. Повечето бутилирани води днес не са по-добри, а минералите в така наречената „минерална вода”, продавана като скъпа здравословна напитка за ценители, не са в йонизираната и микроструктурирана форма, която клетките могат да усвоят и използват.

Нужна ни е алкална, йонизирана вода, която е била „преструктурирана” по определен начин. Само алкалната вода неутрализира киселините в кръвта и тъканите и ги отнася до отделителните органи и само алкалните води са полезни за организма. Заредената с отрицателни йони вода действа като мощен антиоксидант, който помита свободните радикали и предотвратява дегенеративните увреждания на клетките и тъканите. Освен това неутрализира всички токсични вещества в кръвта, понеже те са с положителен заряд. Такава вода минава лесно през клетъчните стени и тъканните мембрани, хидратира тялото, доставя важни хранителни вещества до клетките и отмива токсичните отпадни продукти. Фундаменталните роли на водата в тялото са четири: хидратация, алкализация, минерализация и детоксикация.

Външно приложение на водата: хидротерапия

По време на детоксикация кожата като отделителен орган е подложена на значително натоварване и лесно може да се увреди от контакта с токсините, които минават през порите. Така че, докато тялото се освобождава от токсините, на кожата трябва да се отделя специално внимание, за да се предотвратят уврежданията и да се ускори отделянето на отровите.

За разлика от вътрешната среда на тялото, която е алкална, повърхността на кожата трябва да поддържа един леко киселинен слой, което предпазва организма от външни патогени.

vodata_hidratirane_i_hidroterapiq3

Микробите, които тормозят вътрешните органи, са анаеробни и виреят в киселинна среда, но атакуващите отвън са аеробни и не понасят киселинна среда. Повечето хора отмиват ежедневно външния киселинен слой на кожата си с продаваните в търговската мрежа сапуни и шампоани, които до един съдържат силно алкални миещи вещества. Това прави кожата уязвима на инфекции, обриви и други раздразнения. Препоръчително е да се намали употребата на купешки сапуни и шампоани и да се премине на по-меките им варианти, които съдържат само чисти растителни, ядкови и ароматни масла, без химически добавки.

vodata_hidratirane_i_hidroterapiq4

Най-добрият начин да предпазите кожата си от увреждания и да ускорите отделянето на токсини през порите по време на детоксикация е да киснете тялото си или дори само стъпалата в гореща вода с морска или английска сол плюс няколко капки детоксикиращо ароматно масло. Ако нямате време за киснене на цялото тяло или пък не разполагате с вана у дома, кисненето на стъпалата и глезените в леген с горещ солена вода е много ефикасно, защото изтегля токсичните отпадъци през лимфните канали надолу към краката и улеснява тяхното отделяне във водата.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети