Житейски мъдрости за всеки ден-1-ва част

автор При-Родното

 Аз Съм. Тук и Сега! Живея в настоящето. Не живея в миналото и не блуждая в бъдещето.

Ето моите мъдрости за всеки ден:

Научи се как да се отнасяш към критиката

Винаги е имало и ще има критикари, които да мрънкат, каквото и да направите. Никога не можете да угодите на тези хора, затова и не се опитвайте. Приемете, че за някои хора никога няма да сте достатъчно добър. Важно е сами да се приемате.

Животът може да свърши още утре

Имаш само този живот. В този си живот. Не го пропилявай! Не се дръж за миналото като удавник за сламка. Да чакаш да дойде петък, за да живееш – това е трагедия. Животът може да ти предложи толкова много хубави неща, толкова неща, на които да се радваш. Въпреки това се оплакваме от времето, от политиците, мислим си за миналите времена, които уж са били по-хубави, създаваме си илюзии от типа:” Някой ден всичко ще се оправи. Тогава ще съм щастлив/а.”

Всичко в живота има своята цена

Нищо, което е ценно в живота, не се получава даром. Нужно е да се положат усилия. А всяко усилие си заслужава и в някакъв момент носи плодове. Всяко усилие се изплаща. Никога не забравяй това и не се отчайвай.

Времето е най-ценният ресурс, който притежаваме

Не парите, а времето е най-ценният ни ресурс. Ако сме изгубили пари, можем да си ги върнем, времето – никога!

Само аз мога да се направя щастлив/a

Много хора си мислят, че някой може да ги направи щастливи в живота. Надяват се да намерят точния партньор, който да ги направи щастливи. Надяват се парите да ги направят щастливи. Но можем да сме щастливи с нашия партньор, единствено когато съумеем да сме щастливи със самите себе си. Парите също не могат да правят хората щастливи. Парите са средство, а не цел. Материалните неща не могат да ни направят щастливи.

Внимавай с кого прекарваш времето си

Ти си средната стойност на онези 5 души, с които най-често прекарваш времето си. Ако се събираш с безделници, и самият ти ще станеш безделник. Ако общуваш основно с мотивирани, мотивиращи, успешни и позитивни хора, ти самият ще си такъв. Какъвто си ти, това привличаш.

Разбери за какво си предопределен в този живот

Защо въобще се събуждам всеки ден? Защо ходя на работа? Каква аджеба е целта и смисълът на моя живот? Нали някой ден така или иначе ще умрем…Затова трябва да знаем, защо изобщо живеем. За да ходим на работа и да изкарваме пари? Не. Това е само средството, не целта. Много хора дори и в зряла възраст не знаят защо живеят. Ходят на някаква работа, която им е противна, но я работят, за да „плащат кредита.” И си казват: „Още малко, още малко, още 10 години, още 9 години.. и като изплатя кредита, ще живея.” А докато стане време да се изплати кредитът, животът е минал неусетно. Или живеят с партньора си в неразбирателство, в апатия, но нямат смелост да прекратят една „мъртва” връзка. 

Разделите са част от живота

Трябва да можем да приемем това. Ако много се страхувате от загуба, само засилвате този процес. Някои неща не можем или не трябва да променяме. Ако са те напуснали, приеми го. Само в редки случаи, хора, които са се разделили, се събират отново завинаги. Ако след месеци и след години дори все още мислиш само за бившия/бившата, обикновено си прикован към едно чувство, към една надежда, която ще си остане празна.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети