Как да комбинираме храните, за да сме здрави, стройни и красиви

автор При-Родното

Основателят на разделното хранене д-р Шелтън твърди, че храните следва да се разпределят на три групи: съвместими, несъвместими и неутрални, в зависимост от това, дали могат да се комбинират при хранене или не.

Подобно разделяне се базира на факта, че за усвояване на различните храни човешкият организъм използва различни видове ензими.

Всички знаем, че освен рака и сърдечно-съдовите заболявания в прочутата тройка се нарежда и атеросклерозата, така силно засегнала възрастното население на България.

Атеросклерозата е невъзможността на кръвта да преминава през тесните кръвоносни съдове поради натрупване на твърди вещества и утайки по тях. Това силно променя полярността на организма като цяло, особено на кръвния поток и лимфата, и нарушава електромагнитните течения в човешкия организъм, което причинява болка и страдание. Причините са: нерационално хранене, смесване на много храни наведнъж като месо, плодове, мляко, зеленчуци и др.

Дори едновременното хранене с плодове и зеленчуци не е полезно, понеже се образуват съединения, които инсулинът не може да изгори и те се превръщат в опасни и чужди за организма тела. Затова трябва да се прилага разделното хранене. Например, първо се консумират сурови или сварени на пара зеленчуци и едва след два часа се приемат плодове. Вредно е да се пие мляко със захар, кафе с мляко и т.н. При силен стрес кръвта се пресича и утаява.

В зависимост от здравословното си състояние всеки човек се нуждае от определени храни. Нерядко обаче, следвайки една или друга линия на хранене или диета, ние забравяме да се вслушаме в собствените си потребности.

tablitza_hranene

Храните от втора група се наричат неутрални, тъй като те могат да се съчетават както с храните от първа, така и с храните от трета група. Не бива да се смесват храни от първа с тези от трета група.

Ползвайки таблицата, всеки може да организира менюто си така, че да съумее да се храни възможно най-здравословно, за да се чувства силен, здрав и изпълнен с енергия. При този начин на хранене лесно и бързо ще свалите ненужните килограми, плавно ще изчистите тялото си от токсини и ще се чувствате много по-добре. Опитайте!

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети