Как да се лекуваме при простуда

автор При-Родното

Съществуват множество лечебни рецепти, които се прилагат при различни простудни заболявания и хрема. Наред с правилно приеманата храна, респективно със здравословното въздържане от храна лесно можете да възстановите здравето си с природни средства.

Простудните заболявания и хремата не се причиняват от микроби, а от натрупване на токсична слуз в носовите пътища, което възпрепятства нормалното промиване и почистване на носовите и на синусните пътища чрез чистия движещ се секрет. Поради тази причина микробите нападат тези токсични отпадъчни вещества, създавайки още повече слуз и възпалявайки носовите и синусни пътища. Най-добрият лек срещу силна настинка е тридневно терапевтично постене, придружено с промивки на дебелото черво два пъти дневно, последвани от хранителна терапия за предотвратяване на повторна поява.

Хранителен режим:

Сок от хрян и лимон:

Силните етери в прясно настъргания хрян бързо и ефективно разлагат слузта в синусите и бронхите. Смесването му с пресен лимонов сок увеличава двойно ефикасността му.

Настържете пресен хрян в купичка, добавете достатъчно лимонов сок, за да се получи нещо като пюре и го приемайте по половин чаена лъжичка 2-3 пъти дневно, докато се излекувате. kak da se lekuvame pri prostuda2

Лимонов сок:

Смесете сока от един или два лимона с чаша топла дестилирана вода, след което приемайте бавно на глътки 2-3 пъти дневно. Лимоновият сок способства за разграждане и изхвърляне на излишната слуз от организма, като по този начин предотвратява отделянето и през белите дробове и носовите мембрани.

Лимоново пюре:

Направете на пюре един органичен лимон (заедно с кората, влакната и семките)в блендер с чаша дестилирана вода и го изпийте бавно. По желание можете да добавите 1 с.л. меласа за вкус, но в никакъв случай захар. Това пюре разгражда слузта, възстановява слузните мембрани, а бифлавоноидите в кората и влакната спомагат за възстановяване целостта на тъканите в дихателната система.

Други полезни храни:

сок от моркови, сурови репички, червени боровинки, суров спанак, суров чесън, меласа

Храни, които трябва да бъдат избягвани:

пастьоризирано мляко и всички млечни продукти; всякаква готвена храна, всички форми на рафинирана скорбяла и захар. Приемайте единствено сокове от сурови плодове и зеленчуци.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети