Лечебното гладуване оздравява и подмладява

автор При-Родното

Лечебното гладуване представлява доброволно отказване на човека от приемане на каквато и да било храна за определен период от време с цел да се помогне на жизнените сили на организма да възстановят хармонията и силата на биологичните процеси, нарушени в резултат на болест, изтощение на организма и т.н. При това определените срокове на гладуване не трябва да доведат до изтощение на организма и до настъпване на необратими изменения.

pouring water in a glass collection isolated

Гладуването действа на човека като цяло – на полевата форма на живот и на физическото тяло. То тренира жизнените сили на организма за възстановяване и обновяване и прочиства съзнанието от различни видове вредни навици, които потискат жизнените сили. Под „жизнени сили“ се разбира онова информационно-енергетично ниво на човешкото същество, което ръководи развитието и изграждането на човешкия организъм от състоянието на оплодена яйцеклетка до зрял човек, а след това поддържа организма в стабилно състояние в продължение на целия живот.

Енергията е много ценна, но тя не може да се сложи в бутилка или в кутия и да се купи. Много хора си мислят, че тя може да се получи от лекарствата, алкохола, цигарите, кафето, чая и кока-колата, но грешат. Енергията е награда за живот, колкото може по-близък до естествения. Снижението на енергията води до забавяне на дейността на цялата отделителна система: червата, бъбреците, кожата и белите дробове. На тези органи не им достига енергия, за да функционират с пълна сила.

Pretty young woman with arms raised

Когато човек започне да гладува, информационно-енергийните потоци от постъпването на храната прекъсват потискащото и израждащото си действие върху жизнената сила и тя започва да възстановява организма. Тук трябва да се разбере главното: гладуването представлява процес, протичащ в организма на клетъчно ниво.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети