Луна и храна

автор При-Родното

Луната, поради близостта си със Земята, управлява нощното небе и от прастари времена упражнява върху човечеството своето магично действие. Тя присъства в множество митове и легенди, които разкриват тайнствените и сили. Силите на Луната определят приливите и отливите. Почти на всеки се е случвало да не може да заспи или да спи лошо при пълнолуние. Възможно е да настроите храненето си според фазите на Луната и по този начин да качите килограми (при ниско тегло) или да отслабнете (при наднормено тегло) и въобще лесно да поддържате фигурата си, без да се подлагате на мъчителни диети, като се съобразявате само с фазите на Луната и използвайки силата и.

Luna_hrana2

Човешкият организъм и влиянието на Луната върху него

Храненето е съществен компонент на осъзнатия и цялостен стил на живот. В зависимост от това как се храним, ни е леко, тежко или се чувстваме смазани от умора. От огромно значение е не само изборът ни на хранителни продукти, а и обстановката около нас и настроението, с което се храним. Важна роля играе и времето на приготвяне и консумация на храната, а фазите на Луната определят нивото на усвояване и храносмилане на хранителните продукти.

Luna_hrana_novolunie

 

При новолуние детоксикиращите способности на организма са най-високи. В този период всичките му сили се мобилизират за прочистване и детоксикация. Ако в този момент си определите един разтоварващ ден на сокове или чай, организмът ви ще реагира оптимално.

luna_hrana_rastqshta_luna

Растящата Луна въздейства по точно обратния начин: силите се събират и се складират, а организмът усвоява максимално добре всички храни, които му доставяте. В този период тежките и мазни храни много по-бързо водят до подуване на стомаха и качване на килограми, отколкото през останалите дни.

luna_hrana_pylnolunie

При пълнолуние най-ясно се усеща усвояващата и приемащата мощ на Луната. Ако имате проблеми с килограмите, точно сега трябва да сте особено внимателни при хранене и преди всичко да ядете по-малко, отколкото през другите дни. Тук девизът е: „Качество вместо количество.”

 

luna_hrana_namalqvashta_hrana

 

Намаляващата Луна засилва храносмилането и спомага за изчистването на организма. Ако желаете да засилите този импулс, старайте се да се храните с продукти, които активират отделянето, напр. ориз, картофи и др. зеленчуци.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети