Най-красивите къщи, направени от транспортни контейнери

автор При-Родното

 

 

Да живееш в транспортен контейнер не звучи особено привлекателно. В главата ти нахлуват картини от бежански лагери или временни постройки по строителните площадки. Но за тези асоциации не са виновни контейнерите като такива. Както и при останалите строителни материали и тук е валидна максимата: Не е важен материалът, а какво ще направиш от него. Резултатът е една различна архитектура с интересни помещения, впечатляващи перспективи и изненадващи решения.

Потенциалът на транспорните контейнери е огромен. Списъкът на реализираните строителни проекти с тях варира от малки помещения като мини офисчета, чаени павилиони и къщички пред басейни до еднофамилни къщи, болници, музеи на изкуството и студентски общежития.

Разгледайте как грозните метални контейнери са трансформирани в красиви съвременни домове.

 

ГАЛЕРИЯ:

 

  [easymedia-gallery med=“5813″ filter=“1″]

 

 

2 Коментари

 • Павлина
  28.01.2015 at 8:07

  Прекрасно поднесена информация! Надявам се да има и продължение за реализации в България! Знаете ли колко струва такъв контейнер в София например? Дали на пристанище Варна е най-евтин ?
  Благодаря!

 • pri-rodnoto.com
  29.01.2015 at 12:34

  Здравейте Павлина и благодарим за милите думи! Реализацията в България зависи от хората тук – доколко са инициативни и отворени за експерименти. Ще се радваме на обратна връзка с нашите читатели. Всеки, който има желание, може да ни изпрати материал за свой или чужд реализиран подобен проект. С радост ще ги публикуваме.
  В интернет цените на контейнерите варират, но не се ангажираме да ги пишем тук, защото не знаем доколко са реални. Едно бързо търсене в Гугъл показа, че вече има фирми, които се занимават с това да трансформират контейнерите в дом за живеене, но доколко са читави, не смеем да твърдим. Още не сме ги тествали. 🙂 Успех!

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети