Праисторическият код – екологичната алтернатива на ГМО?

автор При-Родното

 

Може ли да бъде решен световният проблем с глада без ГМО? Според привържениците на генните манипулации – не. Швейцарският журналист Люк Бюргин обаче разкрива едно революционно откритие, потънало в забвение, което публикува в книгата си „Праисторическият код. Екологичната алтернатива на спорното генно инженерство”, излязла през 2007 година.

В края на 80-те години двама учени от фармацевтичния гигант Циба Гайги (днес Новартис, но и Синджента и др.) правят поразяващи биологични открития. При лабораторни експерименти д-р Гуидо Ебнер и Хайнц Шюрх излагат спори от обикновенa мъжка папрат на електростатично поле с високо напрежение, по което не тече никакъв ток.

 

praistoricheskiqt_kod_ekologichnata_alternativa_na_GMO_1

 

 

Изследователите не повярвали на очите си, когато от семената израснали отдавна измрели праисторически растителни форми, например папратовидно растение от вид волски език на милиони години, което е намерено само във фосили от каменната ера. Очевидно чрез електростатичното поле в семето е бил активиран дълбоко спящ, генетично заложен спомен за една прастара форма на растението.

 

praistoricheskiqt_kod_ekologichnata_alternativa_na_GMO_2

 

 

Като следваща стъпка учените подложили на електростатично облъчване зърна от обикновена царевица. И отново били поразени от получените резултати. От едно-единствено зърно, без употреба на никакви торове, израснал цял царевичен храст с 12 кочана на стъбло, и то толкова бързо, че царевицата била готова за събиране след шест седмици. При растения, които се развиват толкова бързо, вредителите нямат шанс.

 

Фармацевтичният гигант веднага патентова откритието и забранява по-нататъшни изследвания. Нито широката общественост, нито научният свят научават за него. Защо? За разлика от модерните сортове една „праисторическа пшеница от електростатичното поле не се нуждае от пестициди, каквито тогава Циба Гайги произвежда.

 

Резултатите от експеримента показват, че това би революционирало земеделието, като осигури неколкократно по-високи добиви без никаква употреба на пестициди и

химикали и без ГМО.

 

Предимствата на този вид отглеждане са:

  • по-висока кълняемост
  • по-висока резистентност
  • липса на необходимост от селскостопански отрови

 

Без да имат обяснение на резултатите от експеримента, двамата изследователи вземат спори от получения вид папрат и ги засяват, без предварително излагане на електростатично поле. Израстналите от тях растения приличали малко повече на днешното растение, следващите приличали повече и т.н. Колкото повече бил повтарян опитът, толкова повече растенията придобивали сегашната си форма, докато накрая се превърнали в съвременния си вид.

 

Единственото документиране на откритието по онова време е едно предаване на швейцарската телевизия от 17 декември 1988 година, в което д-р Ебнер разказва за откритието.

Предаването вече не може да бъде намерено никъде – нито в архива на телевизията, нито другаде. Може да се види тук:

[youtube id=“SHRWeZT8yBw“ width=“600″ height=“360″ autoplay=““ api_params=““ class=““]

 

То засяга една изключително деликатна тема, която би изхвърлила на бунището генните манипулации и техните почитатели. Видеото е прехвърлено от стара VHS-касета, което обяснява недоброто качество.

 

 

Откъс от предаването (Забележете, че още в далечната 1988 година е било разяснено това, което в наши дни някои все още не осъзнават!):

 

 „Царевицата днес. Днес сеем преди всичко хибридни сортове, смесени сортове, силно култивирани и крайно чувствителни, чиито семена не могат да бъдат използвани отново. Това означава, че фермерът трябва да купува семената за посев всяка година. И това не се отнася само за царевицата. Производството на семена за посев от друга страна се владее от мултинационални концерни за производство на храни, агрохимически продукти и петролни деривати. Това са същите концерни, които продават синтетични торове, пестициди и инсектициди в цял свят. За химическата индустрия – бизнес за милиарди!

Точно химията е тази, която определя земеделието и изхранването на човечеството.

Сега вече моментално става ясно какво всъщност е значението на експериментите на Циба Гайги.

 Химическият гигант Циба Гайги:

  • Годишен оборот – 22 милиарда швейцарски франка
  • 94 000 служители
  • Според статистиката всеки служител продава на година химия за 235 000 швейцарски франка.

 Евентуални изследвания върху елекростатичното поле според химическите бизнесмени би означавало да отрежат клона, на който седят.

Защото резултатите от тестовете показват: Възможно е земеделие без химия!”

 

 

 Следва продължение.

 

2 Коментари

  • 20.08.2015 at 6:11

    Не само тези изследвания, но и много други подобни научни изследвания са засекретени и прехвърлени във военни лаборатории. Правени са опити например с повишаване магнетизма на атмосферата и водата, при което отгледаните растения и риби са 5 пъти по-гигантски от обикновените! Геомагнетизмът на земята и нейната гравитация са били различни в отдавна отминали праисторически епохи, което обяснява защо е имало гиганстка флора и фауна и хора гиганти, Древните българи. Те са населщвали най-напред пещерите на северозападна България, а след това са се разселили около земята, като са оставили огромните си градежи и мистични познания навсякъде. Древните българи великаните са Богосъздаденият народ, от който всички ние днес, земните народи, произлизаме.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети