Разделно хранене

автор При-Родното

Науката е само опит на човешкия ум да обясни природните закони.

Разделното хранене разглежда приемането на храна като средство за постигане на енергиен баланс.

Ефикасното усвояване на хранителна енергия и правилното отделяне на непотребните хранителни вещества осигуряват равновесие на тялото, така че то да не бъде нито прекалено пълно , нито прекалено слабо, а да съхрани във висока степен силите си, за да е в състояние да поддържа добро здраве и да устоява срещу болестите.

В нашия век на стресове и напрежение правилното хранене е от изключително значение. Променените свойства на храните поради добавянето на консерванти и изкуствени съставки, поради обезводняване, концентрация, дълбоко замразяване или затопляне в микровълнова фурна прави необходимостта от една нова култура на храненето.

Разделното хранене е великолепен пример за холистична медицина като наука, която придава на енергията основополагащо значение. Чрез нея започваме да осъзнаваме колко неизмеримо мощни са лечебните сили на тялото ни и че те могат да ни направят и поддържат здрави.

Разделното хранене обяснява храненето с помощта на природните закони, а не чрез твърде произволните им теоретични интерпретации.

 razdelno_hranene

Всичко е енергия.

Тялото е енергийна система. Органите ни са съвкупност от клетки, трептящи в синхрон. Клетките ни не само имат сходство, но и еднаква енергийна честота. Наруши ли се клетъчната енергия, налице е заболяване. Енергийните системи функционират успешно, когато се зареждат с подходящо гориво. Здраво, динамично клетъчно равновесие се поддържа чрез такъв прием на енергия, който да съответства на изразходването й. Храните като гориво имат най-голям ефект, когато се приемат в естествения им вид. Та нали тялото ни също е създадено от природата. Никъде няма ниви, по които да расте бял хляб. Консервирани, преминали през микровълнова обработка или сварени, храните престават да бъдат природен дар. Плодовете в природата не плуват в захарен сироп, пропит с химикали и консерванти. В реките ни не текат безалкохолни напитки. Така, както днес приемаме добавките в храната и готовите фабрични храни за даденост, някога смятахме и пушенето за нормално, като пренебрегвахме опасността. Енергията, която ни осигуряват храните в чист вид и без примеси, е енергията, от която се нуждае тялото ни.

razdelno_hranene2  razdelno hranene3  razdelno hranene2

Разделното хранене е истинско откровение.

Никакво обременяване, никакво чувство за вина, никакви забрани. За кратко време ще бъдете здрави и изпълнени с енергия. А ритъма определяте само вие – можете да извървите пътя по-бързо или по-бавно – изборът е изцяло ваш. Не е нужно веднага да се отказвате от любимите си лакомства – шоколад, бисквити или бира. И най-малката промяна, и най-дребните и постоянни усилия от ваша страна ще ви възнаградят с по-добро здраве и самочувствие.

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети