Строителството на къща е лесно и евтино – включете 3D принтера и натиснете копчето

автор При-Родното

 

Първата построена с 3D принтер къща вече е факт!

 

Без помощта на строителни работници в Китай бяха построени първите къщи. Икономически изгодно и екологично!

 

stroitelstvo_s_3D_printer1

 

Строителната компания Winsun Decoration Design Engineering за няколко часа построи десет къщи от промишлени отпадъци. Къщите от този тип са здрави, екологични и струват по-малко от 5000 долара.

 

Вместо да „печата” къщата като цяло, компанията залага на печат на отделните елементи. Така могат да бъдат използвани по-малки машини и да се спестят много финансови средства.

 

Роботите, които използва компанията са с дължина 150 м, широчина 10 м и дълбочина 6 м.

 

За строеж на евтини къщи за бедни и емигранти компанията планира създаването на още фабрики, в които да се събират и преработват с 3D технология строителни и промишлени отпадъци.

 

Последните реализирани проекти на фирмата са 5 етажна жилищна сграда и луксозна вила. Вилата е със застроена площ 1100 кв.м. и се предлага със вътрешна и външна декорация.

 

stroitelstvo_s_3D_printer3

 

За своята 12 годишна история фирмата притежава 98 национални патента за строителни материали. Единият от тези патенти е „мастилото“ за принтера, което е смес от рециклирани строителни отпадъци, стъклени влакна, стомана, цимент и специални добавки. По този начин отпадъците се превръщат в чисто нови строителни материали, а работниците са изложени на по-малък риск за здравето, докато се намират в работна среда.

 

stroitelstvo_s_3D_printer2

 

Специалисти от фирмата са изчислили, че използвайки 3D принтера, се спестяват около 60% от строителните материали. Скъсява се времето за производството им до 70% и се намаляват разходите за труд до 80%.

 

Бъдещи проекти за фирмата ще бъдат „принтирането“ на мостове и високи офис сгради.

 

Методите за това „сухо“ строителство са изключително ефективни и без компромис с качеството.

 

Winsun също подписаха договори с Winsun Global – съвместно предприятие, състоящо се от Winsun и американска компания. През следващите три години, те ще създадат фабрики в Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар, Мароко, Тунис и САЩ и в повече от 20 страни, с цел да се популяризира 3D строителството. Те имат за цел да изградят евтини и ефективни домове за семейства с ниски доходи в Близкия Изток и Африка. Първата серия от тях са проект  от 20 000 къщи за Египет.

 

ГАЛЕРИЯ:

 

 [easymedia-gallery med=“5725″ filter=“1″]

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети