Токсемията поражда болестите

автор При-Родното

Здравето – къде изчезна то? И свързано ли е с храната ни? Въпреки уж напредналата съвременна медицина, все по-голямата ни информираност и множеството удобства на днешния човек, ставаме все по-болни и по-болни. Изтощителните болести и хроничните дегенеративни състояния, от които само преди стотина години страдаха главно болнавите и старците, днес се срещат все по-често сред хората в младежка и зряла възраст. Хроничните заболявания и умората, лошото храносмилане и безсънието, високото кръвно налягане, инфарктите и всевъзможни други болести са ежедневие за мъже и жени по целия свят, влошават качеството на техния живот и им причиняват страдания.

И къде е проблемът?

Накратко казано, проблемът е в токсемията или токсичността. Съвременният западен начин на живот, особено прехваленият „американски”, задушава традиционните навици на хората, които някога са поддържали човешкото тяло в относително здравословен баланс. Бързите закуски и нездравословната храна, консервантите и добавките, химически отровените въздух и вода, животът в стрес и безразборната употреба на лекарства и стимуланти допринасят за цялостната деградация на човешкото здраве и замърсяването на човешкия организъм.

Повечето хора днес се грижат много по-добре за автомобилите си, отколкото за собствените си тела.

Много от най-разпространените смъртоносни болести днес, напр. рак, диабет, чернодробна цироза и др., се причиняват не толкова от вируси и други микроби, колкото от претоварване на тялото с отрови и киселинни отпадъци, които създават условия за токсикоза на тъканите и с това ги превръщат в благоприятна среда за вредните микроорганизми. По същия начин повечето хронични дегенеративни състояния като артрита, атеросклерозата и имунната недостатъчност, се дължат главно на кръвната и тъканната токсичност, причинена от постъпващи отвън вещества. Докато се разлагат в тъканите, тези киселинни токсини увреждат органите и жлезите, разяждат ставите и артериите, изтощават нервната система, потискат имунните реакции и други жизнени функции. Това състояние на тъканна токсичност почти винаги е предизвикано от самия човек и не може да се премахне с хапчета, инжекции, операции или каквито и да било други „бързи” медицински процедури. Единственият начин да противодействате на това самоотравяне е чрез самопречистване, а единственият човек, който може да направи това за вас, е същият, който е позволил то да се случи – вие.

За щастие, има начини да се детоксикира организмът бързо и ефикасно и да се възстановят щетите, които отровите, които попадат в тялото ни чрез въздуха, водата и храната, са нанесли. Токсичността на храната, въздуха и водата води неизбежно до интоксикация на кръвта, тъканите и клетъчните течности, което създава среда за болести и дегенеративни състояния. Когато детоксикирате вътрешната среда на организма, възстановите увредените от токсините органи и възвърнете баланса между всички жизнени функции, микробите не могат да ви атакуват, дегенерацията на клетките спира, а вродените лечебни механизми възстановяват оптималното състояние на организма.

Токсините са вторични продукти, постоянни и необходими като самия живот. Когато организмът е в нормално състояние, те се произвеждат и веднага се изхвърлят. Здравото, нормално тяло се чисти от токсичните отпадъци, веднага щом ги произведе. Токсемията възниква тогава, когато токсините се задържат и натрупват  тялото поради токсично претоварване или увреждане на естествените детоксикационни и отделителни механизми. По принцип без токсемия не може да има болест. Затова като първа стъпка, ако искаме да се избавим от болестта, трябва да се отървем от токсемията.

Безбройните имена, прикачени на болестите, всъщност нямат значение. Те имат обикновено една и съща първопричина – прекалено много киселинни отпадъци в тъканите на организма. Именно наличието или отсъствието на такива отпадъци определя дали човек е болен или здрав!

Коментирайте

Търсене за

Популярни етикети

Търсене за

Популярни етикети